Voortraject

Atypisch denkt met ontwerpers op alle fronten mee en is persoonlijk betrokken in het hele proces. Voor de ontwerpfase gaan we om de tafel met alle betrokken partijen. Uit dit gesprek zullen we de verschillende functionaliteiten en wensen van de website opmaken. Van hieruit ontwikkelen we in samenwerking met de ontwerper een Functioneel Ontwerp (FO) en de structuur van de website of applicatie. Na goedkeuring van het FO kan worden begonnen met het ontwerp. Het ontwerp wordt hierna uitgewerkt en gepresenteerd.

Ontwikkelingsfase

Na oplevering van het ontwerp zullen de verschillende templates of functionaliteiten worden opgebouwd en doen we een voorstel voor de opbouw binnen het CMS of de huidige omgeving. Atypisch zorgt voor een staging server van waaruit aanpassingen kunnen worden gevolgd. Deze staging is een clone van de live-omgeving en zal in worden gebruikt om nieuwe wijzigingen te testen en door te voeren in de Live omgeving.

Backlogs, todo-lijsten en aantekeningen kunnen worden gedeeld via Trello en/of Slack en code wordt gecommit via een prive-folder op Github. Indien de site voor het grootste deel is opgeleverd plannen we een cursus voor het bijhouden van de website of applicatie. De staging omgeving kan hiervoor worden ingezet. Nadat de site gevuld is volgt een content-check en na goedkeuring van alle partijen wordt een live-gang ingepland.

 

Onderhoud, veiligheid en nazorg

Techniek binnen een website of CMS wordt altijd doorontwikkeld. Het is daarom ook belangrijk om up-to-date te blijven en je website te beveiligen tegen spam of aanvallen.

Atypisch biedt ook onderhoudscontracten aan waarbij er vantevoren een aantal uur kan worden ingekocht en eventueel enkele specifieke werkzaamheden verricht kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Update van het CMS (WordPress)
  • Update van plugins waar mogelijk en noodzakelijk
  • Complete backup van CMS, database en XML
  • Installeren en configureren extra beveiliging, SSL of Firewall
  • Aanpassingen of uitbreidingen binnen de huidige templates
  • Aanpassingen in CSS
  • Toevoegen van enkele specifieke plugins
  • SEO optimalisatie en advies