Over Atypisch

Welkom bij Atypisch, het toonaangevende bureau voor WordPress-webontwikkeling in Utrecht. Met meer dan 25 jaar ervaring in webontwikkeling zijn we gepassioneerd over het creëren van prachtige, functionele en geoptimaliseerde websites die aansluiten bij uw merk en doelgroep.

Onze specialisatie in WordPress stelt ons in staat om op maat gemaakte websites te leveren die zowel aantrekkelijk als effectief zijn. We werken met open source software om de beste resultaten te behalen en streven ernaar om de meest creatieve en innovatieve oplossingen te bieden.

Bij Atypisch geloven we in samenwerking. Daarom werken we vaak samen met freelancers en grafisch ontwerpbureaus om een holistische benadering van webontwikkeling te bieden. Door deze aanpak kunnen we onze klanten een complete service bieden die alles omvat, van ontwerp tot ontwikkeling en optimalisatie.

Bent u op zoek naar een professioneel en ervaren bureau voor WordPress-webontwikkeling in Utrecht? Atypisch is uw partner. Wij zijn er trots op om onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun digitale doelen en het behalen van online succes.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Atypisch u kan helpen om uw online aanwezigheid te verbeteren.

maatwerk wordpress webdevelopment

“Maatwerk Wordpress webdevelopment”

Expertise


Atypisch heeft jarenlange ervaring op het gebied van webdevelopment, met als specialismen:

 

Theme development, Advanced CSS en Responsive design

Cascading Style Sheets (CSS) heeft zicht de laatste jaren sterk doorontwikkeld. Waar het eerst nog voornamelijk werd ingezet voor tekstuele opmaak is het inmiddels niet meer weg te denken uit een website of applicatie. CSS is de verbindende factor geworden tussen content en ontwerp, en maakt het mogelijk om ontwerpen volledig om te zetten naar code onafhankelijk van de programmeertaal of CMS waar de website later interactief mee kan worden gemaakt.

Responsive Design is een standaard geworden. Het gebruik van mobiel internet is elk jaar sterk aan het toenemen, en met de snelle technologische ontwikkelingen lijkt het erop dat de komende jaren de touchscreen devices als Tablets en Smartphones een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Door slim gebruik te maken van CSS, Jquery en PHP kan Atypisch uw website schalen naar de juiste breedte voor elk apparaat, kunnen bepaalde functionaliteiten worden uitgezet of toegevoegd of kunnen we zelfs een compleet andere vormgeving inzetten.

Met de komst van CSS3 zijn ook transities en animaties mogelijk geworden zonder gebruik van javascript, en in combinatie met HTML 5 belooft dit in de toekomst alleen maar breder ingezet te gaan worden.

Atypisch kan je ontwerp vertalen naar werkende templates, ongeacht welk CMS er voor zal worden ingezet. Ontwerpen kunnen o.a. worden aangeleverd als Photoshop of Illustrator bestand.

 

PHP en MySQL

Het ontwikkelen van PHP functies en templating in combinatie met PHP/CSS/Javascript is een mooie uitdaging. De vrijheid die de programmeertaal PHP biedt in combinatie met de gebruiksvriendlijke MySQL databases maakt het mogelijk om een breed scala aan eigen applicaties te bedenken en schrijven. Atypisch ontwikkelde onder ander al een Uren Registratie systeem, een facturatie systeem, een interactieve Google Map plugin en enkele WordPress plugins.

 

WordPress

Sinds 2003 werkt Atypisch al met Open Source software pakketten, en dan met name het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Oorspronkelijk opgezet als weblogtool, inmiddels is het systeem uitgegroeid tot een CMS met een solide basis vanwaaruit elke mogelijk systeem kan worden ontworpen.

Atypisch ontwikkelt voor elke website een uniek CMS met specifieke wensen per website of gebruiker. Geen standaard ‘WordPress websites’, maar een op maat gemaakt CMS per website met WordPress als basis.

 

Javascript en jQuery

Het gebruik van Javascript (o.a. jQuery) in combinatie met CSS en PHP maakt het mogelijk om slimme interactieve oplossingen te bedenken. Denk hierbij niet alleen aan Slideshows, Highlights, Autoscolling, en Carousels maar ook het dynamisch inladen van content, het aan/uitzetten van bepaalde items binnen je website of het genereren van data.

 

Interactie Ontwerp

Het ontwerp van een website begint met een slim interactie ontwerp. Wat wil je vertellen en waarom? Hoe wil je dit laten zien en wat zijn de mogelijkheden? Met een breed netwerk aan ontwerpers en ontwerpbureaus kan Atypisch hierin adviseren.

 

 

maatwerk wordpress webdevelopment

Onderhoud


Veel websites ontwikkeld door Atypisch zijn gebaseerd op het CMS WordPress. Dit specifieke opensource CMS heeft zich door de jaren heen bewezen als een zeer flexibel, stabiel en gebruiksvriendelijk systeem met een uitgebreide documentatie en userbase. WordPress blijft zich voortdurend doorontwikkelen, en er verschijnen dan ook regelmatig updates. Dat betekent in veel gevallen dat de plugins (ook de door Atypisch zelf geschreven plugins) ook mee moeten ontwikkelen om bij een volgende update compatible te zijn met het CMS.

Om aan deze vraag te kunnen voldoen biedt Atypisch daarom ook onderhoudscontracten of strippenkaarten aan waarbij er vantevoren een aantal uur kan worden ingekocht en eventueel enkele specifieke werkzaamheden verricht kunnen worden.

 

 

maatwerk wordpress webdevelopment

WordPress


WordPress en Open Source Software

Sinds 2003 werkt Atypisch met Open Source software pakketten, en dan met name het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Oorspronkelijk opgezet als weblogtool, inmiddels is het systeem uitgegroeid tot een CMS met een solide basis vanwaaruit elke mogelijk systeem kan worden ontworpen.

 

Alles is mogelijk

Elke website is uniek, en daarom zou ook elk CMS daar op aangepast moeten zijn. Atypisch ontwikkelt voor elke website een uniek CMS met specifieke wensen per website of gebruiker. Geen standaard ‘WordPress websites’, maar een op maat gemaakt CMS met WordPress als basis. Hierbij gaan we uit van een ‘less is more’ principe en wordt er een optimaal CMS samengesteld voor uw website.

In tegenstelling tot wat er vaak wordt beweerd is er qua ontwerp juist van alles mogelijk. Vrijwel alles wat je bedenkt kan worden omgezet in een werkend template met een database koppeling. Interesse? Kom eens langs of neem contact op.

 

Overige systemen

Atypisch kan met elk mogelijk CMS werken zolang het is gebaseerd op de programmertaal PHP en MySQL, of hierin de mogelijkheid heeft de CSS aan te passen. Naast WordPress heeft Atypisch onder andere gewerkt met Drupal, Bigtree CMS, CMS Made Simple, Indexhibit, Joomla en Mambo.

 

 

maatwerk wordpress webdevelopment

“Elke website is uniek, en daarom zou ook elk CMS daar op aangepast moeten zijn”

SEO


Het optimaliseren van content en toevoegen van o.a. benodigde tags en keywords, links en meer, ook wel Search Engine Optimization (SEO). Het is niet nodig om Google advertenties te plaatsen of externe partijen in te schakelen om gevonden te worden tussen het enorme aanbod op internet.

Atypisch helpt je gevonden te worden. Met een aantal slimme oplossingen en bewuste keuzes in content is het verschil al snel gemaakt. Interesse? Neem eens contact op.

maatwerk wordpress webdevelopment

Hosting


Atypisch verzorgt geen hosting, maar heeft goede relaties met enkele betrouwbare hostingpartijen en geeft daarin ook graag advies. Dedicated, shared of cloud hosting; alle oplossingen zijn mogelijk.

Om bepaalde Content Management Systemen naar behoren te kunnen draaien moet de server voldoen aan de juiste specificaties. Ook voor een succesvolle migratie of update is een goede communicatie en een betrouwbare partij onmisbaar. Atypisch regelt alle onderlinge communicatie, migratie en updates voor uw website.

Vragen over hosting of migratie? Neem gerust contact op!

maatwerk wordpress webdevelopment

“Atypisch regelt alle onderlinge communicatie, migratie en updates voor uw website”