Theme development, Advanced CSS en Responsive design

Cascading Style Sheets (CSS) heeft zicht de laatste jaren sterk doorontwikkeld. Waar het eerst nog voornamelijk werd ingezet voor tekstuele opmaak is het inmiddels niet meer weg te denken uit een website of applicatie. CSS is de verbindende factor geworden tussen content en ontwerp, en maakt het mogelijk om ontwerpen volledig om te zetten naar code onafhankelijk van de programmeertaal of CMS waar de website later interactief mee kan worden gemaakt.

Responsive Design is een standaard geworden. Het gebruik van mobiel internet is elk jaar sterk aan het toenemen, en met de snelle technologische ontwikkelingen lijkt het erop dat de komende jaren de touchscreen devices als Tablets en Smartphones een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Door slim gebruik te maken van CSS, Jquery en PHP kan Atypisch uw website schalen naar de juiste breedte voor elk apparaat, kunnen bepaalde functionaliteiten worden uitgezet of toegevoegd of kunnen we zelfs een compleet andere vormgeving inzetten.

Met de komst van CSS3 zijn ook transities en animaties mogelijk geworden zonder gebruik van javascript, en in combinatie met HTML 5 belooft dit in de toekomst alleen maar breder ingezet te gaan worden.

Atypisch kan je ontwerp vertalen naar werkende templates, ongeacht welk CMS er voor zal worden ingezet. Ontwerpen kunnen o.a. worden aangeleverd als Photoshop of Illustrator bestand.

 

PHP en MySQL

Het ontwikkelen van PHP functies en templating in combinatie met PHP/CSS/Javascript is een mooie uitdaging. De vrijheid die de programmeertaal PHP biedt in combinatie met de gebruiksvriendlijke MySQL databases maakt het mogelijk om een breed scala aan eigen applicaties te bedenken en schrijven. Atypisch ontwikkelde onder ander al een Uren Registratie systeem, een facturatie systeem, een interactieve Google Map plugin en enkele WordPress plugins.

 

WordPress

Sinds 2003 werkt Atypisch al met Open Source software pakketten, en dan met name het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Oorspronkelijk opgezet als weblogtool, inmiddels is het systeem uitgegroeid tot een CMS met een solide basis vanwaaruit elke mogelijk systeem kan worden ontworpen.

Atypisch ontwikkelt voor elke website een uniek CMS met specifieke wensen per website of gebruiker. Geen standaard ‘WordPress websites’, maar een op maat gemaakt CMS per website met WordPress als basis.

Javascript en jQuery

Het gebruik van Javascript (o.a. jQuery) in combinatie met CSS en PHP maakt het mogelijk om slimme interactieve oplossingen te bedenken. Denk hierbij niet alleen aan Slideshows, Highlights, Autoscolling, en Carousels maar ook het dynamisch inladen van content, het aan/uitzetten van bepaalde items binnen je website of het genereren van data.

Interactie Ontwerp

Het ontwerp van een website begint met een slim interactie ontwerp. Wat wil je vertellen en waarom? Hoe wil je dit laten zien en wat zijn de mogelijkheden? Met een breed netwerk aan ontwerpers en ontwerpbureaus kan Atypisch hierin adviseren.